Sørøydagene 2011

Tegnekonkurransen 2011

Vi fikk inn 87 tegninger fra barn i alderen 2 til 16 år fra tettstedene Sørvær, Hasvik og Breivikbotn.
Her var det alt fra naturtro torsk og steinbit til kjempesjarmerende fantasifisk fra den yngre delen av bidragsyterne. Ja, vi fikk til og med inn kyssende fisk, og fisk i rockeband. Alt i alt utrolig mange flotte tegninger, som gjorde juryens jobb kjempevanskelig.

Prosessen:

8 tegninger i semifinalen:

Juryen (på 3 personer) delte tegningene inn i grupper basert på alder, og trakk ut de 8 beste tegningene i de ulike aldersgruppene. Disse var tegnet av:

Nils Lindh, 8 år, Breivikbotn
Agathe Fagerheim, 7 år, Hasvik
Daniel Gamst Torkildsen, 5 klasse, Breivikbotn
Mattis, 2 år, Breivikbotn
Jone, 5 år, Breivikbotn
Vidar Sæther 16 år, Breivikbotkn
Marita Skoglund, 15 år, Hasvik
Ida Helene Gamst, 11 år, Breivikbotn

Se de 8 finaletegningene her

4 tegninger i finalen:

Etter møysommelig overveiing ble de fire beste tegningene trukket ut til finalen. Tegningene som kom til finalen var tegnet av Mattis, Agathe, Jone og Marita.

Delt seier:

Til slutt kom vi frem til 2 vinnertegninger som skal få pryde årets "blåskjorte".
Det var så mange fine, teknisk godt utførte og sjarmerende bilder, at vi rett og slett ikke klarte å bestemme oss for bare en vinner. Dermed blir blåskjorta i år prydet av ikke mindre enn 2 barnetegninger, og premien på kr 1000 blir delt likt mellom de to vinnerene (Marita Skoglund, 15 år, Hasvik og Agathe Fagerheim, 7 år, Hasvik).

Juryens uttalelse om vinnerne:

Maritas torsk:

Maritas torsk er ikke bare en meget god teknisk tegning, men den representerer også Sørøya - Storfiskens rike på en god måte. Først og fremst viser den torsken som er viktig for øya både i fiskeri- og reiselivssammenheng. Gjester reiser lang vei for å jakte på stortorsken hos oss, og Sørøya har hatt verdensrekorden for størst torsk ved flere anledninger. I tillegg sier den noe om fiskemetode brukt på Sørøya, juksing, som igjen gir oppmerksomhet til den største næringa vår, fiskeri. Alt i alt et meget godt og sammensatt bilde som representerer temaet ”storfisken” meget godt.
Tegnet av Marita Skoglund, 15 år, Hasvik
Tegnet av Marita Skoglund, 15 år, Hasvik

Agathes fantasifisk:

Agathes fantasifisk har først og fremst stor grad av sjarme, men er også godt tegnet for alderen, og proposjonene er bra. Det er en flott kombinasjon av hva vi vil kalle en "flyndre torsk" med trutmunn, og fisken har ikke mindre enn 2 ryggfinner (haifinne, og flatfisk-finne), og komposisjonsmessig tror vi den kommer til å bli meget bra på blå-skjorta vår.
Tegnet av Agathe Fagerheim, 7 år, Hasvik
Tegnet av Agathe Fagerheim, 7 år, Hasvik

Alle innsendte tegninger vil bli stilt ut ved borgartinget under Sørøydagene.

Del dette: