Sørøydagene

En uke i juli hvert år er det fest på Sørøya! Da går Sørøydagene av stabelen med mange aktiviteter for både store og små.

Dagene er et samarbeid mellom Hasvik kommune, det rike foreningslivet på Sørøya og Hasvik næringsforening, men her som andre steder er det ildsjeler som gjør at det i det hele tatt er mulig å gjennomføre et slikt arrangement. Drivkraften er ønsket om å skape noe betydningsfullt for lokalsamfunnet, og bra er det at slike personer finns: lokalbefolkningen går store dager i møte hvert år, samtidig som Sørøydagene er med på å opprettholde båndene til de som er flyttet fra øya. Mange av dem legger gjerne ferien til hjemstedet disse dagene. Da blir det anledning for gamle kjente og møtes ute på bryggekanten...

Maraton for både store og små
Copyright © 2007 Anne Olsen-Ryum

Programmet for dagene er innholdsrikt

Fra programmet for tidigere år kan nevnes: Havfiskefestival, fiskekonkurranse for barn, åpen dag ved Røde Kors hytta, barnas dag i Sandvika, fotballskole for barn, datavake for ungdom, friluftsgudstjenester, turmarsjer, sykkelløp, maratonløp, kakefester, skattejakter, fotoutstilling, tivoli, kunstutstillinger og mye mer.

Del dette: