SØRØYDAGENE ER I GANG

Sørøydagene er i gang, og det meldes om stort fremmøte på alle arangementene, noe det fine været utvilsomt har litt av æra for.

Sørøydagene måtte tyvstarte forrige torsdag for å få med alle arrangementene. Torsdag  gikk de sprekeste over fjellet til Bølestrømmen i steikende sol. Fredag hadde Galleri Den Blå dør vernisasje og åpning av Ria Steens Galleri, som holdes åpent for publikum under Sørøydagene.

 Lørdag var det offisiell åpning av Sørøydagene i Breivikbotn med utdeling av Kulturpris, løp og marsjer. Nærmere 70 deltakere gikk Åfjordmarsjen, og et vrimmel av barn deltok i barneløpene. Det var tynnere i rekkene blant de voksne løperne, men innsatsen var upåklagelig.

 Ungdommen samlet seg til aktiviteter på Hasvik lørdag ettermiddag. Her var det fart, spenning og ”Farmen-Mikkel”, og på kvelden var det diskotek.

 SørøyGlimt inviterte til Møljefest i fjæra i Hasvik lørdags kveld. 170 betalende gjester koste seg og danset til musikk fra Orion til langt på natt.

 Søndagen fulgte tradisjonen med konsert i kvithellhula. 150 mennesker hadde benket seg på bergknauser for å høre Sørøykoret synge og Georg K Jenssen, Catharina Heiberg og Steven Jones spille. Det var en vakker og mektig opplevelse med vakker sang og musikk i naturskjønne omgivelser.

 Søndagen avsluttet med Gudstjeneste på Breivik, ei lita bygd med ca 10 innbyggere.  45 personer deltok i Gudstjenesten  med påfølgende kirkekaffe . Etterpå var det bygdevandring gjennom Breivik, ledsaget av Svein Krane ( en levende historiebok fra Breivik).

 Sørøydagene er i gang nå. Begynnelsen har vært bra. Det er godt fremmøte. Arrangementene gjennomføres profesjonelt av dugnadsgjengene. Været er bra. Og ikke minst – menneskene koser seg i lag, i en hyggelig samrøre av fastboende og tilreisende.

Se bildegalleriet for Sørøydsagene 2007

For mer informasjon om Sørøydagene ta kontakt med: Turistinformasjonen tlf 90 61 10 58 e-post HUT tlf 91 72 08 62 epost / 47 86 56 67 epost 

Del dette: