Åpning av Sørøydagene 2008

Ordfører Eva D. Husbys tale under åpningen av årets Sørøydager:
Kjære Sørøyværinga Kjære utflytta Sørøyværinga som e hjemme på ferie Kjære alle andre gjesta både dokker kommer hit år etter år og dokker som e her for første gang. Æ ønske dokker alle hjertelig velkommen til Sørøydagan og til Storfiskens rike.
Åpning av Sørøydagene 2008
Åpning av Sørøydagene 2008 Foto: Anne Olsen-Ryum

Vi ser fram til 10 daga sammen fulstappa av aktiviteter for alle aldersgrupper:

• Det er kafe og lotteri • Det er barnearrangement • Det er ungdomsarrangement • Det er løp for de yngste og for de sprekeste • Det er turmarsjer for alle • Det er golfturnering • Det er fest og sang • Det er fotballkamp for de yngste og for de eldste • Det er konserter både i hula og i kirka • Og ikke minst det e Nordisk mesterskap i Havfiske som høydepunkt på Sørøyadagene. Det er 10 dager fullstappet med aktiviteter for alle.

Storfisken har bokstavlig talt satt Sørøya på verdenskartet

Dette skyldes en kombinasjon av målrettet satsing fra reiselivets side og den årlige Havfiskefestivalen. Fellesnevneren er stor fisk og mye fisk i levende kystkultur. Og det er kanskje nettopp her suksessfaktoren ligger både i en vellykket reiselivssatsing, havfiskefestivalen og Sørøydagene generelt, • den ekte naturopplevelse, • de ekte menneskene • og mellommenneskelige møtene.

Nytt av året er muligheten for å bli Sørøyborger

Det er mange som er glade i Sørøya, • både blant oss som er fastboende , • utflytta Sørøyværinger • og gjestene våre. Vi ønsker gjennom Borgerbrevet å gi alle en mulighet til å synliggjøre at man har Sørøya i sitt hjerte. Midlene som kommer inn ved salg av borgerbrev skal i sin helhet settes av på fond til framtidig drift av Sørøydagene. Borgerbrevet kan kjøpes på Turistinformasjonen Hasvik , Rådhuset i Breivikbotn og under arrangementene på Tørrfiskloftet på Sørvær. Sammen med Borgerbrevet får alle en pins et rødt hjerte med Sørøymannen på. Pinsene er på tur fra Kina så de ettersendes. Sørøymannen er valgt som symbol . Det er en helleristningsfigur fra Slettnes som symboliserer kontinuerlig bosetting gjennom mange tusen år . Og så er han jo prototypen på en trygg og humørfylt Sørøyværing der han troner ubeskjeden og bredbeint med stellinga ute. Lørdag 19 juli avholdes det første Borgartinget på tørrfiskloftet. Da trekke vi ut rekkefølgen blant de innmeldte Sørøyborgerne.

Sørøydagene er bygd opp av ildsjeler, og dem har vi heldigvis mange av her på Sørøya

Sørøydagene er et resultat av initiativ, kreativitet og felles innsats som på et eller annet vis berører alle innbyggerne. Jeg vil rette en stor og hjertelig takk til alle som er med på å gjøre Sørøydagene til årets store begivenhet på Sørøya . Først og fremst går takken til lokalbefolkningen som stiller opp, men også takk til gjestene våre som legger ferien til Sørøya og er med på å skape liv og røre i bygdene våre noen hektiske sommeruker.

Blåtrøypatruljen er blitt et begrep under Sørøydagene

Det er trøyer som ikke selges, men kun gis til frivillige hjelperne under Sørøydagene. I år er det bestilt inn 300 T-skjorter og man er usikker på om det holder. Det betyr at 300 av kommunens 1000 innbyggere stiller opp som frivillig under Sørøydagene - 30% av befolkningen. Hver tredje innbygger stiller opp for å få avviklet Sørøydagene, og det har vi all grunn til å være stolte av.

Hasvik i utvikling – HUT har det overordnede koordineringsvaret for Sørøydagene

Jeg vil også takke HUT for den jobben de gjør for å holde trådene sammen og utvikling av den flotte Sørøydagsavisa. HUT-folkene har svarte skjorter med samme motiv som Blåskjortene. De vil også være synlige på de forskjellige arrangementene – både for praktisk bistand og ikke minst for å ta bilder. HUT legger fortløpende ut bilder fra arrangementene på Hasvik kommunes hjemmeside. Nok en gang takk til alle involverte, og hjertelig til lykke med Sørøydagene. Jeg håper vi får noen hektiske og hyggelige dager sammen – både fastboende, tilbakevendte Sørøyværiger og alle andre gjestene våre.

Med dette erklæres Sørøydagene 2008 for åpnet.

Del dette: