Du er her: Startsiden»Hjelp

Hjelp

Hjelp til nedlastning av dokumenter

PDF-dokumenter

For å lese PDF-dokumenter på hjemmesiden må du ha en PDF-leser installert på din datamaskin.

Acrobat Reader kan lastes ned gratis her.

ODT-dokumenter

For å lese ODT-dokumenter kan du installere OpenOffice som er en gratis kontorpakke – oversatt til bokmål, nynorsk og mange andre språk.

OpenOffice kan lastes ned gratis her.

Har du problemer med å åpne dokumenter, høyreklikk på linken og velg "Lagre mål som". Da kan du lagre dokumentet på ditt skrivebord, og deretter åpne det.

Leseweb

Hasvik kommune har tatt i bruk leseweb på sine nettsider. Leseweb er en serverbasert opplesingstjeneste som benytter talesyntese til å lese opp tekst fra nettsider. Statistikk viser at opp mot 30 % av alle norske voksne har problemer med å lese fra internett. Erfaring viser at opplesing ved hjelp av talesyntese kan forbedre denne gruppens muligheter til å tilegne seg tekstbasert informasjon.

Los

Presentasjonen av de kommunale tjenestene følger informasjonsstandarden LOS. Det betyr at de kommunale tjenestene er knyttet opp mot såkalte emneord.

Eksempel på slike emneord er:

  • fysioterapi
  • barnehageplass
  • boligfinansiering
  • byggesak
Disse emneordene finner du igjen i menyen Tjenester til venstre. Den felles emneordlista skal være limet som binder kommunal tjenesteinformasjon sammen med regional og statlig informasjon. Målet er at all informasjon knyttet til en tjeneste skal høre sammen og vises samlet på kommunens nettside. Ønsker du for eksempel informasjon om barnehageplass velger du Barn og familie -> Barnehage -> Barnehageplass i menyen til venstre. Du kommer da til en side med tjenestebeskrivelser, selvetjening, artikler, avdelingsinfo og statlig informasjon.

Del dette:

Tips en venn Skriv ut